Steden en dorpen in de provincie Hatay die getroffen zijn door de aardbeving

Hatay is een provincie in het zuiden van Turkije, gelegen aan de Middellandse Zee en grenzend aan Syrië. De provincie heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van verschillende dorpen en steden die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele van deze dorpen en steden:

Antakya: Ook bekend als Antiochië, is de grootste stad in de provincie Hatay en heeft een rijke geschiedenis. Het is de thuisbasis van verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder de Habibi Neccar-moskee, de Sint-Pieterskerk en de Antakya Archeologische Site.

Antakya
İskenderun

İskenderun: Gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, is İskenderun de op één na grootste stad in Hatay en is het een belangrijke havenstad. Het is ook de thuisbasis van de İskenderun-ijzer- en staalfabriek, die een belangrijke economische factor is voor de regio.

Samandağ: Samandağ is een stadje aan de kust van de Middellandse Zee en staat bekend om zijn prachtige stranden en natuurlijke schoonheid. Het is ook de thuisbasis van het Kasteel van Seleucia Pieria, een oude vesting die dateert uit de Romeinse tijd.

Samandağ
Dörtyol

Dörtyol: Dörtyol is een stad in het noorden van Hatay en is een belangrijk agrarisch gebied. Het is de thuisbasis van verschillende citrusvruchtenplantages en wordt ook wel de “citrusstad” genoemd.

Reyhanlı: Reyhanlı is een stadje in het zuiden van Hatay en is gelegen aan de grens met Syrië. Het heeft een diverse bevolking en is de thuisbasis van verschillende Syrische vluchtelingen.

Reyhanlı
Payas

Payas: Payas is een stad in het zuiden van Hatay en staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, waaronder de Payas-kasteelruïnes en de Romeinse brug over de rivier de Payas.

Altınözü: Altınözü is een stadje in het noorden van Hatay en staat bekend om zijn traditionele architectuur en oude dorpjes. Het is ook de thuisbasis van de Harbiye-watervallen, een populaire toeristische attractie.

Altınözü
Arsuz

Arsuz: Arsuz is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Turkije, vanwege de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Het beroemde kasteel van Seleucia Pieria, gebouwd door Alexander de Grote en herbouwd door de Romeinen.

Alle steden en dorpen in Hatay

Antakya (Antiochië)
İskenderun
Reyhanlı
Dörtyol

Samandağ
Hassa
Altınözü
Erzin

Kumlu
Belen
Kırıkhan
Arsuz

Defne
Payas
Yayladağı
İskenderun-district

Antakya-district
Hassa-district
Reyhanlı-district
Altınözü-district
Kırıkhan-district

Elk van deze steden en dorpen heeft zijn eigen unieke kenmerken en attracties, variërend van historische bezienswaardigheden tot natuurlijke schoonheid en traditionele cultuur. Het is zeker de moeite waard om de regio te verkennen en te ontdekken wat deze diverse gemeenschappen te bieden hebben.