Actie ‘NOOT’hulp voor Turkije

14 februari 2023 / Blog
Nootactie voor Turkije

Bij Kindcentrum Vroondaal is op dinsdag de opbrengst van de Noo(t)actie bekendgemaakt. Deze actie was opgezet om geld in te zamelen voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Met de verkoop van nootjes wist de actie €10.000,- euro op te halen, welk bedrag op woensdag 15 februari naar giro 555 is overgemaakt.

Samantha Steenwijk helpt bij de verkoop van nootjes

De actie is ontstaan door drie moeders van leerlingen van Kindcentrum Vroondaal, die na het zien van verschrikkelijke beelden uit Turkije en Syrië iets wilden doen om te helpen. Eerst zamelden ze kleding in, maar ze wilden meer bereiken. Een van de moeders, Loubna Beyd, besloot om de andere moeders te vragen of ze samen konden werken aan een Nootactie om geld in te zamelen. Door nootjes te verkopen werd het bedrag uiteindelijk bij elkaar gehaald.

De actie verliep boven verwachting goed, waarbij de eerste 30 kilo noten tegen inkoopprijs verkregen werden, en de volgende 50 kilo gedoneerd werden door de leverancier. De nootjes werden vervolgens ingepakt en door ouders en kinderen in de buurt verkocht. Het leverde het mooie bedrag van €10.000,- euro op.

De bekendmaking van de opbrengst werd dinsdagmiddag gevierd. Zangeres Samantha Steenwijk kwam speciaal naar Kindcentrum Vroondaal, en dankzij Van Heugten Tours konden de kinderen een kijkje nemen in de spelersbus van ADO Den Haag.

Doneer nu

1 reactie

  • Danny van den Bergh schreef:

    Wat een mooi gebaar deze website voor alle slachtoffers in Turkije Hatay en omliggende gebieden. Goed bezig! Ik heb zojuist een mooi bedrag gedoneerd. Heel veel sterkte en geluk voor iedereen die in welke vorm dan ook getroffen is door de aardbevingen in Turkije.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *